onsdag 3. august 2011

So long, Marianne- Ei kjærleikshistorie


Denne boken er skrevet av Kari Hestehamar ved hjelp av Marianne Ihlen sine gamle dagbøker, brev og samtaler dem imellom.

Marianne Ihlen fulgte hjertet og trosset som ung foreldrene ved å flytte til den greske øya Hydra med sin første kjærlighet, Axel Jensen ( norsk forfatter) tidlig på 50-tallet. Axel var glad i damer, og etter noen år forlot han Marianne og deres nyfødte sønn for en annen.

Marianne blir boende på Hydra og treffer Leonard Cohen. De utvikler et sterkt vennskap som etterhvert utvikler seg til et kjærlighetsforhold som varte store deler av 60-tallet.

Dette er historien om livet til Marianne Ihlen. Hun lever etter kjærligheten, har marihuanaplanter i vinduskarmen og eksprimenterer med LSD, men er samtidig en mor og en tenkende kvinne. Bohemtilværelsen hun lever på Hydra forandrer henne og hun vokser med oss i boken. 

Leonard Cohen er en canadisk musiker og forfatter. Sangen "So long, Marianne" skrev han til henne, som er en av tidenes vakreste kjærlighetssanger.

Denne boken er utrolig interessant fra begynnelse til slutt. Jeg ble bergtatt- for et liv hun har levd! Hun drar oss med ned til følelsene om å være hjelpeløs, bli forlatt og det å miste seg selv. Men hun tar oss også med opp der hvor alt er mulig og livet og kjærligheten er nirvana.

En bok man kan drømme seg bort i når hverdagen blir litt kjedelig:) Klarer ikke finne helt ordene, men denne boken var så utrolig fin. Anbefales!





Marianne Ihlen og Leonard Cohen på 60-tallet

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar